Program Eğitim Amaçları

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ

Program Eğitim Amaçları
  1. Spor Yöneticiliği ile ilgili yeterli düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olur.
  2. Spor hizmetlerinin üretilmesi ve yönetim süreçlerini tüm yönleriyle değerlendirir.
  3. Spor yönetimi alanı ile ilgili konu ve sorunlarla ilgili olarak uygun araştırma yöntemlerini planlayarak gerçekleştirir.
  4. Ulusal ve uluslararası spor organizasyonu projelerini bireysel ve/veya ekip çalışması ile hazırlamak üzere sorumluluk alır.
  5. Spor Yöneticiliği alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması ve duyurulması aşamalarında kişisel bilgilerin gizliliği, temel hak ve hürriyetler, toplumsal, bilimsel ve etik değerlere uygun hareket eder.
  6. Spor Yöneticiliği alanında en üst düzeyde sporcu yetiştirebilecek tesis, alt yapı ve bilimsel programları planlayarak yönetir.
  7. Türkçe sözlü ve yazılı kullanım becerilerini geliştirir. Bir yabancı dili en az Avrupa dil Portföyü B1 genel düzeyinde kullanarak alanındaki bilgileri izleyerek meslektaşlarıyla iletişim kurar.
  8. Alanının gerektirdiği bilişim teknolojilerini kullanır.
  9. Spor yönetimi alanındaki kuramsal ve güncel gereksinimlerini belirleyerek bireysel öğrenme ve kendini geliştirme konusunda çalışır.
  10. Spor yönetimi alanında faaliyet gösteren kamu ve özel sektörün iç ve dış çevrelerindeki değişimleri takip ederek hayat boyu öğrenmeye yönelik olumlu tutum geliştirir.
  11. Kendi alanı dışında, ilgilendiği ve kendini geliştirmek istediği farklı disiplinlerden program dışı ders alarak bilgi ve donanımını arttırır.
  12. Spor Yönetimi alanındaki ulusal ve bölgesel sürdürülebilir kalkınmaya yönelik bilgiye sahip olur ve alanına uygular.