image/svg+xml
image/svg+xml

Program Eğitim Amaçları

BARTIN ÜNİVERSİTESİ
SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ
 
Program Eğitim Amaçları

PEA1. Spor bilimleri ve spor yöneticiliği alanında yeterli kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olur, spor hizmetlerinin üretilmesi ve yönetim süreçlerini bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirir.

PEA2. Spor yönetimi alanındaki konu ve sorunlarla ilgili bilimsel araştırma yöntemlerini planlayıp uygulayabilir, elde edilen verileri yorumlayarak çözüm önerileri geliştirir.

PEA3. Ulusal ve uluslararası spor organizasyonu projelerini bireysel veya ekip çalışmasıyla hazırlama sorumluluğu alır ve bu projeleri etik değerlere uygun şekilde yönetir. Farklı disiplinlerde aldığı eğitimlerle farklı bakış açıları kazanır.

PEA4. Türkçeyi etkili bir şekilde kullanır, alanındaki bilgileri takip edebilecek düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olur, bilişim teknolojilerini etkin kullanır ve meslektaşlarıyla etkili iletişim kurar ve tarihsel ve kültürel bilgi birikimini arttırır.

PEA5. Spor yönetimi alanında faaliyet gösteren kamu ve özel sektördeki değişimleri takip ederek, hayat boyu öğrenme ilkesini benimser, ulusal ve bölgesel sürdürülebilir kalkınmaya yönelik bilgi sahibi olur ve bu bilgileri alanına uygular.

PEA6. Türk spor sisteminin yapısını, mevzuatını ve farklı spor dallarının yönetimsel gerekliliklerini bilir; temel antrenman prensipleri ile sporcu performansını destekleyecek yönetim ve antrenman stratejilerini uygular.


Program Çıktıları

 

  1. Spor yöneticiliği ve spor bilimleri alanının temel kavramlarını, kuramlarını ve uygulamalarını derinlemesine anlar. Spor hizmetlerinin üretilmesi ve yönetim süreçlerini bütüncül bir yaklaşımla açıklar.
  2. Spor yönetimi ve spor bilimleri alanındaki sorunları tanımlar, bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak veri toplar, analiz eder ve yorumlar. Araştırma sonuçlarına dayalı çözüm önerileri geliştirir.
  3. Ulusal ve uluslararası spor organizasyonları için projeler geliştirir, planlar ve yönetir. Ekip çalışmasına yatkınlık gösterir ve etik ilkelere uygun hareket eder.
  4. Alanındaki bilgileri etkin bir şekilde sözlü ve yazılı olarak ifade eder. Alanındaki literatürü takip edebilecek düzeyde yabancı dil kullanır. Bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanarak bilgiye erişir ve paylaşır.
  5. Spor yönetimi ve spor bilimlerindeki en güncel gelişmeleri takip ederek yaşam boyu öğrenmeyi benimser, toplumsal, bilimsel ve etik normlara uygun davranır ve sürdürülebilir kalkınma ilkelerini mesleki uygulamalarına yansıtır.
  6. Spor örgütlerinde liderlik ve yönetim becerilerini sergiler. Farklı paydaşlarla etkili iletişim kurar ve iş birliği yapar.
  7. Türk spor sistemini ve ilgili mevzuatı bilir. Farklı spor dallarının özelliklerini ve yönetimsel gerekliliklerini anlar.
  8. Sporcuların performansını geliştirmeye yönelik temel antrenman prensiplerini bilir ve uygular (temel düzeyde). Farklı spor dallarına özgü antrenman planlaması süreçlerine katkıda bulunur.
  9. Spor örgütlerinin finansal yönetimini ve pazarlama stratejilerini temel düzeyde bilir. Kaynakları etkin kullanma bilincine sahiptir.
  10. Karmaşık sorunları analiz eder, eleştirel düşünme becerilerini kullanarak çözüm yolları üretir ve uygular.