Spor Yazarı Bülent Tuncay ile Yapılan Çevrimiçi Söyleşide Spor Yönetimi Öğrencileriyle Spor Medyası ve Muhabirlik Konuları Üzerine Sohbet Gerçekleşmiştir.

1970 İstanbul doğumlu Bülent Tuncay, uzun yıllar spor basınında muhabirlik yaptıktan sonra ulusal basında çeşitli kademelerde yönetici olarak çalışmıştır. Fotoğrafçılığın teknik özelliklerinden bahseden Tuncay, foto muhabirlerinin bir futbol maçında ortalama500-600 kare fotoğraf çektiğini belirtmiştir. Hareket halindeki bir etkinlikte duran cisimleri çekmekten daha farklı metotlar izlenilmesi gerektiğine değinmiş ve bir gol pozisyonunu yakalamak için birçok kez fotoğraf çekildiğini söylemiştir. Ayrıca dijital fotoğrafçılık çok ciddi yatırımlar gerektirdiğinden ve gazetelerin çok fazla destek vermemesinden ötürü muhabirliğe geçiş yapmıştır. Hürriyet, Sabah ve Fotomaç gazetelerinde spor yazarlığı yapmıştır. Marmara Ünv’de spor yöneticiliği bölümünde derslere girmektedir. Yazılı basını takip etmekle ilgili öğrencilere sorduğu sorularda çok düşük bir oranla karşılaştığını belirtmiştir. Televizyon ve internetin arkasında kalmış olan gazetelerin alınma oranı aslında insanların haberlerden uzakta kaldığını değil, sadece haberin okunma aracının değiştiğini göstermektedir. Tarihe bakıldığında mağaralarda kendi zamanlarının görsellerini duvarlara kazıyan kişilerin de bir açıdan haber yaptığı, o topluluğun nasıl yaşadığını belirttiği için aslında haber olarak nitelendirildiğini belirtmiştir. Her okunan haberin doğru olmadığını, belirli yöntemler uygulanarak haberin niteliği ölçülebileceğini söylemiştir. Ona göre eski dönemlerin şairlerinin aktardığı eserler de aslında o dönemlerin haberini yansıtmaktadır. Verdiği bir örnekte tarihin gördüğü en büyük askeri dehalardan biri olan Timur’un, 13 sefere çıktığından, gaddar bir hükümdar olmasının yanı sıra korku haberleri yaratıp baskı oluşturduğundan, büyük orduları yönetmeye başladıktan sonra bile şair ve tarihçileri asla yanından eksik etmediğini açıklamıştır. Timur için tarihe geçmek ön planda olduğundan yanında tarihçi ve şairleri tutması kaçınılmaz duruma gelmiştir.

Sonrasında ATV bünyesinde kurulan Kanal 1’de spor medyasında yer almıştır. Oranın kanal müdürlüğü sonrası Show TV’ye geçmiş 6,5 yılık tecrübe sonrası ve SkyTürk360 kanalına geçmiştir. TRT Spor’da Cem Dizdar ile Spor Manşet programında moderatörlük yapmıştır. Ayrıca NtvsporRadyo ve Radyo24Spor’da Editör Masası programıyla geniş kitlelere ulaşmıştır. Karar Gazetesi’nden, Fuat Akdağ tarafından gelen teklifle yazarlık düzeyinde spor yazarlığı yapmaya başlamıştır. “futbolmedya.com” adında bir internet sitesi ve aynı isimde YouTube kanalı bulunmaktadır. Yine aynı isimde sosyal medya hesapları da bulunmaktadır.